Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Pardubicku se srazilo auto s traktorem, na Vsetínsku zabíjel vlak

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Pardubice - Řidič osobního auta zemřel dnes ráno po srážce s traktorem u obce Srch na Pardubicku. Smrtelná nehoda se stala také na železniční trati z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm.

Nehoda se stala na frekventované silnici I/37 z Pardubic do Hradce Králové. "Řidič osobního vozu sjížděl od Srchu na státní silnici na Hradec a zezadu narazil do traktoru. Muž narozený v roce 1963 svým zraněním přes resuscitaci na místě podlehl," řekl ČTK ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavel Svoboda.

Auto bylo vymrštěno přes svodidla a spadlo střechu dolů do potoka, hasiči a záchranáři jen s obtížemi muže vyprostili. V autě nikdo jiný necestoval. Řidič traktoru zraněn nebyl.

Osobní vlak dnes ráno srazil a usmrtil člověka na železniční trati z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm. Provoz byl obnoven kolem 9:00, řekla ČTK mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Vlak člověka srazil krátce před 5:00. "Nehoda se stala na širé trati. Podle informací, které mám, byl člověk usmrcen," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik ČTK řekl, že zemřelým byl muž. "Vlak ho srazil na okraji Rožnova mimo zástavbu na volné trati," uvedl Malcharczik.

Témata:  dopravní nehody nehody vlaků

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy