Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž po štědrovečerní večeři umlátil dva bezdomovce, odsedí si 21 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Olomouc - Jindřich Malysz (61) si za vraždu dvou bezdomovců ve Frýdku-Místku odpyká 21 let. Výjimečný trest mu dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Musí rovněž na protialkoholní léčení.

Tragédie se odehrála loni krátce po štědrovečerní večeři, na kterou Malysze pozval muž (48) a jeho přítelkyně (50). Obžalovaný je ten den potkal u prodejny ve Frýdku-Místku.

Nejprve společně popíjeli vodku s vínem, poté se Malysz s nimi vydal do bunkru v lese nedaleko skládky na okraji Frýdku-Místku. Žena tam připravila večeři a trojice i nadále konzumovala alkohol.

Nakonec se mezi muži vyostřil konflikt. Obžalovaný se hájil tím, že z hostitele dostal strach a chtěl utéct, místo toho však oba obyvatele bunkru brutálně napadl dřevěnou tyčí. Způsobil jim především rozsáhlá poranění mozku.

Malysz poté z místa činu odešel a vrátil se do opuštěných stájí, kde přebýval. Policie jej zadržela po několika dnech.

Témata:  vražda bezdomovci

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy