Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečas se bavil se Zemanem o Kalouskovi, tohle padlo

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman se nedávno sešel s expremiérem Petrem Nečasem. Nyní prozradil, co mu bývalý předseda vlády řekl o šéfovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi.

Zeman před několika dny na Pražský hrad pozval policisty a děkoval jim práci odvedenou při návštěvě čínského prezidenta. Uvedl také, že "je třeba odlišit lidi, kteří svobodně vyjadřují názor od různých Kalousků, kteří se pouze zviditelňují šaškovskými akcemi". 

Zeman následně v rozhovoru pro idnes.cz prozradil, že ho nedávno navštívil Petr Nečas a říkal: "Znám Miroslava Kalouska přibližně dvacet let. Za celých dvacet let nepronesl ani slovo, natož větu, o Tibetu. Kdybychom mluvili o trvalém bojovníkovi za nezávislost Tibetu, a mimochodem nezávislost Tibetu nikdo ve světě neuznává, tak bych ho bral jinak, než člověka, který ztratil příležitost jako bývalý ministr financí se vyjadřovat k důležitým věcem této země a našel si náhradní téma, které ho před tím vůbec nezajímalo a které teď používá jen proto, aby byl občas v těch šaškovských akcích s tibetskou vlajkou v ruce viděn na televizní obrazovce."

Vrátil se také k přestřelce se zpěvačkou Lenkou Dusilovou, která při předávání cen Anděl přečetla krátké prohlášení, v němž vyjádřila nesouhlas s tím, že Zeman podlézáte režimům, které popírají svobodu a demokracii. Prezient ji následně označil za chudinku, holčičku, která neumí říci ani tři věty bez papíru. 

"Víte, když mluvíte o Lence Dusilové, tak vám zřejmě uniklo, že Lenka Dusilová před rokem koncertovala v Číně a dokonce na svém Facebooku tyto koncerty nadšeně popisovala. Pokládám za poněkud pokrytecké, aby sama v Číně koncertovala a nepokládala to za nic závadného, já to nepokládám za nic závadného, a kritizovala mě, že přijímám čínského prezidenta," dodal Zeman.

Témata:  Miloš Zeman Miroslav Kalousek Petr Nečas

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy