Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velký zátah na dlužníky: Při exekuci byly zabaveny věci za desítky milionů korun

CZK
CZK
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Při exekuční akci zabavila finanční správa dlužníkům majetek za více než 45 milionů korun. Mezi zabavenými věcmi bylo například 37 aut včetně luxusního Rolls-Royce Ghost za šest milionů korun.

Šlo o akci zaměřenou na lidi, kteří dluží státu desítky milionů korun, a to zejména na dani z přidané hodnoty. Týkala se hlavně Prahy a okolí. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí finanční správy Petra Petlachová.

Při exekucích byla zabavena finanční hotovost přes tři miliony korun, 37 aut v hodnotě přes 39 milionů korun, stroje a nářadí za více než tři miliony korun.

"Pokud daňové nedoplatky dlužníci neuhradí, budou zabavené věci prodány v dražbě," uvedla Petlachová. Podle Petlachové exekuční akce navázala na dřívější, které jen v Praze vynesly přes 200 milionů korun.

Témata:  exekuce dlužníci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy