Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odvolací soud bude řešit šikanu učitelky školy Na Třebešíně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Údajnou šikanou učitelky pražské školy Na Třebešíně, ze které jsou obžalováni tři mladiství, se bude zabývat odvolací pražský městský soud.

Proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 4, které nebylo zveřejněno, se jedna ze stran odvolala. Uvedl to mluvčí obvodního soudu Michal Dvořák. Kvůli nízkému věku obžalovaných neměla veřejnost na jednání a na vyhlášení nepravomocného rozhodnutí přístup.

"S ohledem na skutečnost, že rozhodnutí bylo napadeno opravným prostředkem jedné ze stran, není v právní moci. Věc bude předložena Městskému soudu v Praze k rozhodnutí," uvedl Dvořák v dokumentu, který si ČTK vyžádala na základě zákona o svobodném přístupu k informacím.

Soud v případu rozhodl na začátku prosince, kvůli nízkému věku obžalovaných výsledek ale nezveřejnil.

Publikování jakýchkoliv informací nebo fotografií, které by mladistvé ztotožnily, zákon zakazuje. "Jestliže jsou okolnosti případu natolik specifické(...), že umožňují ztotožnit mladistvého, pak není možné zveřejnit ani tyto okolnosti. S ohledem na masivní medializaci případu právě taková situace nastala," uvedl Dvořák.

Témata:  šikana soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy