Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hilšer bude nově spolupracovat s Kroměřížskou výzvou

Marek Hilšer
Marek Hilšer
Foto: Facebook

Praha - Lékař Marek Hilšer, který chce v roce 2018 kandidovat na prezidenta, bude spolupracovat s Kroměřížskou výzvou.

Zástupci této občanské iniciativy na dnešní tiskové konferenci vedle něj představili jako možného uchazeče o post hlavy státu také bývalého velvyslance ve Francii a spolupracovníka Václava Havla Pavla Fischera. Ten se však ještě nerozhodl, zda bude kandidovat.

Hilšer s Fischerem doplnili europoslance za TOP 09 Jiřího Pospíšila a diplomata Petra Koláře, které iniciativa představila v září. Jsou na seznamu osobností, z nichž by měl v červnu 2017 vzejít kandidát, kterého Kroměřížská výzva v prezidentské volbě podpoří. Ani jeden z nich dosud zájem kandidovat definitivně nepotvrdil.

Kroměřížskou výzvu, která vznikla v květnu, zatím podepsalo přes 11.000 lidí. Iniciativa chce v prezidentské volbě podpořit uchazeče, který by hájil základní demokratické principy a hodnoty.

Signatáři výzvy ve druhém kole ankety vybírali favority ze seznamu osobností, které prezidentskou kandidaturu ani spolupráci s Kroměřížskou výzvou definitivně neodmítli.

Čtyřicetiletý Hilšer z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, který záměr kandidovat ohlásil v červenci, se umístil na 15. místě žebříčku. Na základě toho ho zástupci iniciativy oslovili. "Velice si toho vážím, nemám důvod jakýkoliv projev důvěry odmítnout. Rád budu s Kroměřížskou výzvou spolupracovat," řekl.

Témata:  Marek Hilšer Kroměřížská výzva

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy