Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý řidič narazil do policejního vozu, hrozí mu 12 let

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Dačice - Muži (30), který před měsícem v Dačicích na Jindřichohradecku úmyslně čelně narazil do policejního vozu, hrozí až 12 let vězení. Byl obviněn z násilí proti úřední osobě, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci.

Muž předtím, než narazil do policejního vozu, vyhrožoval, že v plné rychlosti nabourá do čerpací stanice. Proto po něm policisté v okolí Dačic začali pátrat a zastavili jej pouze za cenu nehody.

"Obviněný skutečně dojel k čerpací stanici u Dačic, kde s vozidlem porazil dopravní značku. To jej však nezastavilo a vjel s vozem zpět na silnici. Následně s neosvětleným vozem přejel do protisměru a v plné rychlosti čelně narazil do vozu přijíždějící policejní hlídky z obvodního oddělení Dačice," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kvůli nárazu utrpěli dva policisté zranění a oba se stále léčí. Podle Matznera řidič před jízdou konzumoval alkohol.

Témata:  krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy