Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslankyně varuje: Za váš kapitalismus Babiše nemůže

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Novinářce Janě Lorencové, která je od roku 2013 také poslankyní za hnutí ANO, došla trpělivost s tím, jak někteří velmi tvrdě kritizují šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše. Ve svém facebookovém příspěvku se jej zastala a těm, kteří do něj kopou, poslala důrazný vzkaz.

„Ta posedlost Babišem mi začíná lézt krkem! Vadí vám Babiš? Tak mi řekněte aspoň jednoho z těch skutečně bohatých, který šel dát doslova krk na špalek, aby pro tuto zemi dosáhl aspoň nějaké normální postavení pro normální lidi. Řekněte mi aspoň jednoho!" spustila politička, které se do Sněmovny dostala jako nestraník na kandidátce hnutí ANO.

Tvrdě kritizuje ty, kteří na ministra financí útočí. „Ten poněkud pokřivený pohled právě na něho něčím zavání! Proč nevoláte po potrestání těch, co umožnili dostat nás do takového srabu, kdo umožnili, že se všechno, co jsme tady vybudovali, rozkradlo! Soustředíte se na člověka, který se snaží, a vím, co píšu, aspoň trochu to tady spravit. A opravdu by nemusel. Jo, možná připomenete podnikatele a současného senátora Valentu," tvrdí Lorencová.

Lidé podle ní mají to, po čem toužili. „Máme tady kapitalismus? No, máme. Chtěli jsme ho? No chtěli! Tak vinu za to, že ho tady máme i s negativy a že jich není málo, neházejte na hřbet Babišovi. O mnoha lumpárnách, kdyby nebylo toho, že je pojmenoval ve Sněmovně, byste dneska ani nevěděli. Tak koho byste chtěli volit? Koho chcete dostat do politiky místo Babiše, když tak horujete, aby ho lidi nevolili? Tak to bych opravdu ráda věděla! Je to první politik, který pracuje pro každého z nás, bez rozdílu! Zamyslete se,než začnete opět psát nesmysly typu: když kradl Novák, tak proč by zrovna Babiš měl být svatý!" zuří politička.

Témata:  Andrej Babiš Jana Lorencová

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy