Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka vyjádřil soustrast pozůstalým po útoku v Berlíně

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes večer vyjádřil soustrast pozůstalým po obětech útoku v Berlíně, při kterém zemřelo nejméně devět lidí.

Ke zřejmému útoku na vánoční trh, při kterém zemřelo nejméně devět lidí, se na sociálních sítích vyjádřili také někteří další členové vlády.

"Vyjadřuji soustrast pozůstalým po obětech berlínského útoku a také solidaritu německé vládě," napsal Sobotka na twitteru. "Je mi nesmírně líto zmařených životů," dodal premiér.

Ministr vnitra @Milan_Chovanec mne informoval o posílení policejních hlídek. Naše zpravodajské služby nyní intenzivně vyhodnocují situaci.

— Bohuslav Sobotka (@SlavekSobotka) 19. prosince 2016

Sobotka na twitteru také potvrdil, že ho ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) informoval o posílení policejních hlídek. "Zítra se sejde zpravodajská skupina, na základě všech dostupných informací doporučí další postup v oblasti našich bezpečnostních opatření," uvedl předseda vlády.

Vyjadřuji hlubokou solidaritu s obětmi a s pozůstalými neštěstí v Berlíně. Nedopusťme, aby pozitivní poselství Vánoc bylo přehlušeno zlem.

— Daniel Herman (@DanielDherman) 19. prosince 2016

Z členů vlády se k dnešním událostem vyjádřil ministr kultury Daniel Herman. "Nedopusťme, aby pozitivní poselství Vánoc bylo přehlušeno zlem," uvedl Herman na twitteru.

Vyjadřuji hlubokou solidaritu s obětmi a s pozůstalými neštěstí v Berlíně. Nedopusťme, aby pozitivní poselství Vánoc bylo přehlušeno zlem.

— Daniel Herman (@DanielDherman) 19. prosince 2016

Solidaritu s oběťmi a s pozůstalými neštěstí vyjádřil také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD). "Násilí vůči nevinným občanům se nesmí stát normou v EU," napsal na sociálních sítích.

Vyjadřuji hlub. solid. s obětmi a s pozůstalými brutálního teroris. útoku v Berlíně. Násilí vůči nevinným občanům se nesmí stát normou v EU!

— Jan Mládek (@jan_mladek) 19. prosince 2016

Lítost nad oběťmi tragedie dala veřejně najevo i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO). "Odsuzuji tento ohavný útok," napsala politička na svém twitterovém účtu.

Témata:  Bohuslav Sobotka Milan Chovanec teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy