Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Není důvod, aby Češi omezovali oslavy Vánoc, uklidňuje veřejnost Sobotka

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se domnívá, že není důvod, aby Češi omezovali nebo rušili oslavy Vánoc a Nového roku. Uvedl to dnes na tiskové konferenci v souvislosti s berlínským teroristickým útokem.

Vláda podle premiéra dělá vše pro to, aby se lidé mohli cítit bezpečně. Připomněl úterní dohodu s policejním prezidentem Tomášem Tuhým a s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) na posílení policejní přítomnosti na veřejných prostranstvích, zejména v místech, kde se očekávají oslavy příchodu Nového roku.

1/2 Zesílená bezp.opatření jsou v ČR po celý advent. Přesto preventivně posíláme do ulic další stovky policistů. pic.twitter.com/vr9tD9iYTC

— Milan Chovanec (@Milan_Chovanec) 20. prosince 2016

 

„Já se domnívám, že bychom si neměli nechat pokazit vánoční svátky tím útokem. Chtěl bych ještě jednou ujistit občany České republiky, že vláda dělá a bude dělat v příštích dnech a týdnech všechno pro to, aby se lidé v naší zemi mohli cítit bezpečně. Věřím, že v České republice nás čekají klidné Vánoce," řekl Sobotka.

Dodal, že vláda chce, aby byla Česká republika připravena. „A je to i určitý preventivní signál vůči každému, kdo by tady chtěl narušovat veřejný pořádek nebo ohrožovat bezpečnost občanů," dodal premiér.

Témata:  Bohuslav Sobotka Vánoce

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy