Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Petra Kvitová podstoupila úspěšnou operaci. Policie žádá o pomoc při pátrání po útočníkovi

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Foto: Australianopen.com

Vysoké nad Jizerou - Poté, co v úterý přepadl neznámý muž jedenáctou hráčku světového žebříčku WTA Petru Kvitovou v jejím bytě, kde ji navíc ještě nožem poranil levou ruku, musela hráčka na operaci, jež nakonec trvala 3 hodiny a 45 minut a kterou tedy absolvovala v nemocnici ve Vysokém nad Jizerou. Nyní se podle nejnovějšího vyjádření mluvčího tenistky Karla Tejkala daří dobře. „Petra se po operaci cítí dobře. Vizita potvrdila, že se operace povedla," řekl konkrétně během středečního dopoledne. Zato policie žádá veřejnost o pomoc ohledně dopadnutí pachatele, který podle všeho v Prostějově řádí už delší dobu.

V úterý ve večerních hodinách v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou probíhala zmiňovaná opeerace levé ruky, na které hráčka při napadení utrpěla vážné řezné rány a lékaři na onom Ústavu, jenž má v tomto oboru praxi čtyři rok a platí tak za nejlepší pracoviště v tomto oboru, museli tak Kvitové sešít šlachy. Později večer pak přišla informace o tom, že ruku nebude moct rodačka z Fulneku přetěžovat tři měsíce a právě tak dlouhou dobu tedy bude bez tenisu.

Přestože se v samotném Prostějově o tomto incidentu hovoří snad úplně každý, policie nic dalšího k případu říct nechce. „Není nic, co bych mohl sdělit nad rámec informací poskytnutých ve včerejších rozhovorech a tiskových zprávách," řekl František Kořínek, mluvčí prostějovské policie. Dodal ale, že po pachateli inntezivně policie, ovšem zatím marně, pátrá: „Kriminalisté se samozřejmě velmi podrobně zabývají vyhodnocováním stop a poznatků získaných během ohledání místa činu, ale nové poznatky aktuálně nejsou." Policie pak nechtěla sdělit ani to, zda se jim přihlásil nějaký svědek či zda má nějaké informace řečené od lidí, kteří volali na linku 158. „Rádi bychom informace poskytli už kvůli tomu, jak je případ sledovaný mezi lidmi zdaleka nejen v Prostějově, ale zatím nemáme co sdělit," řekl Kořínek.

Podle místních se ale takovéto případy dějí nejen ve městě, ale i v okolí poslední dobou často. „Já myslím, že toho darebáka dostanou. Takových případů je moc. Vzpomínám, že u nás v Plumlově (městečko nedaleko Prostějova) před čtrnácti dny takhle obelstili nějakou seniorku," řekl například pro Sport.cz jeden ze štamgastů v jedné z prostějovských hospod. To ostatně připustil i mluvčí policie Kořínek: „Ano, stávají se podobné případy." Ve zmiňované hospodě jsou rádi, že incident s Petrou Kvitovou nedopadl pro fedcupovou reprezentantku ještě hůř. „Ještě, že je Petra silná a obratná, že to pro ni nedopadlo ještě hůře. Také to mohl škaredě odnést ten, co jí to udělal. Petra je od rány, kdyby ho propleskla, pamatoval by si to," znělo od jednotlivých stolů.

Prostějovská policie tak žádá veřejnost o spolupráci, aby tedy pomohla dopadnout pachatele. „K řádnému objasnění všech okolností případu nám mohou významně pomoci občané, kteří v úterý 20. prosince 2016 v době od 8 do 9 hodin procházeli, nebo projížděli okolím Jezdecké ulice v Prostějově a mohli by k případu podat jakoukoliv informaci. Pomoci nám mohou zejména majitelé či řidiči motorových vozidel, kteří mají ve vozidle umístěné záznamové zařízení, autokameru, a v uvedené době projížděli ulicemi Dolní, Jezdeckou, Ječmínkovou či Studentskou," sdělil mluvčí Kořínek a pokkračoval: „Případné svědky, či řidiče projíždějících vozidel, žádáme, aby se co nejdříve přihlásili prostějovským kriminalistům buď osobně na adrese Újezd 12 Prostějov, případně na linku 158."

Na závěr pak dodal: „Z taktických důvodů nyní není možno s ohledem na probíhající šetření sdělit podrobnější informace. Pokud se objeví nové skutečnosti související s uvedeným případem, budeme o nich neprodleně informovat. Některé z plánovaných úkonů trestního řízení jsou závislé na aktuálním zdravotním stavu poškozené a souhlasu ošetřujících lékařů s jejich provedením."

Témata:  tenis Petra Kvitova

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy