Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi kondolují manželovi Nadi, která zemřela při útoku v Berlíně

"Dušičky" - Památka zesnulých
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha – Mezi oběťmi pondělního útoku byla také Češka žijící v Berlíně. Úmrtí Nadi Čižmar už potvrdila česká diplomacie a na sociálních sítích také její manžel, který ji pohřešoval od pondělka. Lidé už mu prostřednictvím Facebooku posílají kondolence i různé vzkazy.

Naďa pracovala v berlínské firmě 4flow management GmbH, do Německa se podle informací na jejím profilu přestěhovala před dvěma lety. „Po třech dnech nejistot a ve velkém zármutku musím všem přátelům a příbuzným oznámit, že se moje manželka Nada Cizmar stala obětí pondělního teroristického útoku na vánoční trh v Berlíně,“ uvedl manžel oběti na svém facebookovém profilu.

Pod zprávou, kterou kromě češtiny zveřejnil také v němčině a angličtině, se začaly ihned objevovat kondolence od kamarádů a známých, ale také od lidí, kteří rodinu dosud neznali. „To je mi hrozně líto. Ještě takhle před Vánoci...Upřímnou soustrast Tobě i malému,“ uvedla jedna z uživatelek. Naďa s manželem vychovávala pětiletého syna.

„To je strašné. Upřimnou soustrast a hodně sil! Na netu psali, že žádná česká oběť, tak jsem si myslela, že si spousta Čechů tady mohla oddechnout..Kam ten svět spěje...?!“ přidala se další.

„Jsem tím zcela otřesen pravě proto, že sám žiji tady v Berlíně již více, než 40 let. Je to i mé město. Upřimnou soustrast Vám a všem Vašim a jejím blízkým,“ napsal pod příspěvek Štěpán Benda.

„Neštěstí ze zprav zní vždy podivně vzdáleně, dokud se nedotknou někoho, koho známe...“ podotkla uživatelka Eva Voňavková. „I když jsem ji neznal, tak projevuji upřímnou soustrast. Bohužel Německo ani po tomto útoku není dostatečně otřeseno, aby změnilo svoji politiku...“ přidal se Zdeněk Bříza.

„Upřímnou soustrast. Nikdy jsem se nezajímala o politiku, ale jsem dcera, matka, sestra... a bojím se co bude dál, začínám se bát o své blízké. I Vaše manželka byla dcerou a maminkou a ženou, je to velice smutné.“ napsala další uživatelka.

„Milý Petře, dovolte mi, prosím projevit vám upřímnou soustrast nad ztrátou vaší ženy. Je to tragédie, na kterou nelze najít slov. Jsem přesvědčena o tom, že tato smutná událost se dotkla všech Čechů bez rozdílu. Hodně sil,“ uvedla Dáša Janáčková.

Témata:  Češi teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy