Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hromadná nehoda na D1 způsobila zastavení provozu směrem na Brno

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Jihlava - Hromadná nehoda na 126. kilometru D1 dnes odpoledne zastavila provoz ve směru na Brno. Při nehodě tří kamionů a dvou dodávek byli dva muži zraněni, z toho jeden těžce. Kolem 15:00 se podařilo uvolnit jeden jízdní pruh.

Nehoda se stala kolem 13:30 poblíž Řehořova. Z jedné z dodávek hasiči vyprostili zaklíněného řidiče.

"Těžce zraněný řidič kamionu byl s mnohočetnými zlomeninami letecky dopraven na traumacentrum nemocnice v Brně - Bohunicích, druhý zraněný muž skončil s lehčím zraněním v jihlavské nemocnici," sdělila ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Policie ještě stále odklání dopravu z dálnice na exitu 119, řidiči se vracejí zpět na exitu 134. Jeden jízdní pruh policisté uvolnili, aby mohli odjet řidiči, kteří kvůli nehodě stáli na dálnici. "Poté se rozhodne o dalším postupu, protože bude potřeba havarovaná vozidla vyprostit," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle předběžných výsledků vyšetřování je viníkem nehody řidič maďarského kamionu, jenž byl při nehodě těžce zraněn. "Řidič se nevěnoval dostatečně řízení a narazil do vozidla jedoucího před ním," řekla Čírtková.

Témata:  dopravní nehody dálnice nehody kamiónů

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy