Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Havárie vodovodu: Bez vody jsou tisíce obyvatel Prahy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Kvůli havárii je bez vody několik tisícovek lidí na území Prahy 14. Podle internetových stránek Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) by dodávky měly být obnoveny do dnešních 22:00.

"Jedná se o havárii, při které jsou postiženy asi tři tisícovky obyvatel. Na opravě pracujeme a dodávka vody by měla být obnovena dnes večer," řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Vodovodní řad byl poškozen na křižovatce ulic U Hostavického potoka a Holenská. Bez vody tak obyvatelé Hostavic, Kyjí a dodávka je přerušena také ve Štěrboholích. PVK v ulicích rozmístilo voznice s pitnou vodou. Ty stojí například v ulicích U Hostavického potoka, Travná nebo Lomnická.

PVK stoupl loni čistý zisk o 6,6 procenta na 532 milionů korun. Společnost uvedla, že celý zisk vyplatí jedinému akcionáři, tedy Veolii.

Témata:  Praha voda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy