Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár zcela zničil chatu u Prahy, doufá je do milionů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: TV Nova

Praha - Oheň zcela zničil v pátek v noci chatu v Černošicích u Prahy. Lehce popálená mladá žena stačila na poslední chvíli uniknout, škoda se zřejmě vyšplhá k miliónu korun.

Hořet začalo těsně před půl jedenáctou v chatové osadě na břehu řeky Berounky.

Dívku probudil dým a praskání. Když otevřela dveře sousední místnosti, vyšlehly odtud plameny, které ji lehce popálily. Chatařka utekla a zalarmovala sousedy. To už oheň zachvátil celou dřevěnou stavbu. Přivolaným hasičům komplikovala příjezd úzká cesta podél řeky, přesto byla první jednotka na místě za 16 minut.

Profesionální i dobrovolní hasiči ze širokého okolí bojovali s plameny dlouhé desítky minut. Podařilo se jim odříznout další chatu v těsné blízkosti a zabránit šíření požáru do lesa ve svahu nad osadou.

Dřevěnou chatu oheň zničil, škoda je předběžně odhadnuta na milión korun. Zatím není jasné, proč začalo hořet. Mohlo to být od krbu, ale třeba kvůli závadě na elektroinstalaci. Příčinu by mělo odhalit další vyšetřování za denního světla a po vychladnutí požářiště. Téměř s jistotou je vyloučeno úmyslné zapálení.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy