Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exnáměstek Laube bude novým šéfem inspekce České pošty

Česká pošta
Česká pošta
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Bývalý náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube se stane od Nového roku ředitelem odboru inspekce České pošty.

Bude mít na starosti záležitosti spojené s ochranou státního podniku před trestnou činností. Laube zvítězil ve výběrovém řízení, uvedl dnes server lidovky.cz. Funkce byla volná od prosince, kdy z ní odešel bezpečnostní expert Petr Brázda.

"Na základě výsledků výběrového řízení, kterého se zúčastnilo celkem sedm uchazečů o pozici vedoucího odboru inspekce, byl vybrán pan Zdeněk Laube, který nejlépe splnil všechna kritéria daná výběrovým řízením. Do funkce nastoupí 1. ledna 2017," potvrdil serveru mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Laube je označován za hlavního tvůrce kontroverzní policejní reorganizace, kvůli které odložil policejní uniformu ředitel protimafiánského odboru Robert Šlachta a která vyvolala velké napětí na politické scéně. V září i Laube odešel po 35 letech od policie, a to ze zdravotních důvodů.

Témata:  Česká pošta Zdeněk Laube

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy