Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letos zemřelo při dopravních nehodách 556 lidí

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Při dopravních nehodách letos zatím zemřelo 556 lidí. Jde o nejméně obětí dopravních nehod od roku 1961.

ČTK to dnes řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Dosud nejméně osob zemřelo na silnicích v roce 2013, konkrétně 583.

Loni bylo obětí nehod 660, letos zatím o 106 méně. Definitivní statistiku a detailní analýzu zveřejní dopravní policie podle Lercha na tiskové konferenci 6. ledna.

I když jsou letošní čísla relativně příznivá, přesto se České republice nedaří plnit cíle Národní strategie bezpečnosti silničního provozu. Podle tohoto dokumentu nemělo být v roce 2016 usmrceno více než 465 lidí, tato hranice však byla překonána již v říjnu.

Nejtragičtějšími měsíci končícího roku byly červenec, srpen a říjen, během každého z nich zemřelo víc než 60 lidí. Na druhém konci žebříčku je leden s 27 mrtvými. Nejtragičtějším dnem roku 2016 bylo pondělí 15. srpna, kdy zahynulo osm osob.

V prosinci zatím policisté zaznamenali následkem nehod 52 úmrtí, loni bylo usmrcených v posledním měsíci roku o pět více. Zatím poslední nehoda se smrtelným zraněním se stala dnes večer u jihočeské Třeboně - při srážce s vlakem zahynuli dva muži z osobního auta.

Témata:  dopravní nehody nehodovost nehody aut

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy