Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Loni zahynulo při autonehodách 556 lidí

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Při dopravních nehodách zemřelo loni v Česku 556 lidí. Je to nejnižší počet úmrtí za více než pět desítek let.

Meziročně je to o 104 mrtvých méně. V prosinci bylo mrtvých 52, což bylo o pět méně než v prosinci 2015. ČTK to dnes řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Definitivní statistiku a detailní analýzu podle něj policie zveřejní na tiskové konferenci 6. ledna.

Pokud se čísla za loňský rok po ověření potvrdí, bude to nejméně obětí dopravních nehod od roku 1961, kdy policie zavedla ucelenou statistiku. Před minulým rokem zahynulo nejméně lidí na silnicích v roce 2013, a to 583. Předloni bylo zemřelých při nehodách 660.

Navzdory výraznému poklesu úmrtí o více než 15 procent oproti roku 2015 se loni České republice nepodařilo splnit cíle Národní strategie bezpečnosti silničního provozu. Podle tohoto dokumentu nemělo být v roce 2016 usmrceno více než 465 lidí, tato hranice však byla překonána již v říjnu.

Témata:  dopravní nehody nehodovost

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy