Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristickým útokům běžná opatření nezabrání, varuje Babiš

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Střelbu v tureckém nočním klubu označil vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš za strašnou tragédii. Podle něj ale bezpečnostní opatření podobným situacím nezabrání.

Podle Babiše se ukazuje, že klasická bezpečnostní opatření jsou vůči těmto útokům neúčinná, protože počínání fanatiků typu istanbulského střelce je těžko předvídatelné. Babiš to dnes sdělil na dotaz ČTK.

"Klasická bezpečnostní opatření nefungují, protože uvažování těchto fanatiků je pro normální lidi nepředstavitelné a jejich počínání těžko představitelné," uvedl Babiš. Podobně jako další čeští politici vyjádřil lítost nad oběťmi a soustrast s pozůstalými.

Střelba v tureckém nočním klubu byla podle předsedy Sněmovny Jana Hamáčka (ČSSD) a šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska odporným zločinem. Podobným útokům je podle nich třeba předcházet mimo jiné spoluprácí tajných služeb.

Podle předsedy STAN Petra Gazdíka i Hamáčka ale žádná z opatření proti terorismu nebudou nikdy stoprocentně účinná. Politici to dnes uvedli pro ČTK v reakcích na střelbu v luxusním istanbulském klubu, kde neznámý střelec zabil 39 lidí a nejméně 69 dalších zranil. Mezi oběťmi jsou i cizinci.

Témata:  Andrej Babiš terorismus teroristický útok v Reina Night Club v Turecku

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy