Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotkovi poobědvali se Zemanovými, u svíčkové probrali rok 2017

Miloš Zeman, prezident České repubilky
Miloš Zeman, prezident České repubilky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lány - Prezident Miloš Zeman a jeho žena Ivana dnes na zámku v Lánech poodvědvali s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a jeho chotí Olgou. Hovořilo se o tom, co přinese nový rok 2017.

Setkání trvalo zhruba dvě hodiny. Premiér po odjezdu z Lán sdílel na internetu několik fotografií. "Povídali jsme si o dětech i o tom, co přinese rok 2017," napsal na twitteru. V lánské pamětní knize Sobotka s manželkou poděkovali za příjemný novoroční oběd. "Hodně štěstí a zdraví do roku 2017," uvedl předseda vlády.

Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka připravili kuchaři pro dnešní oběd jako předkrm pražskou šunku od kosti s křenem a lánským pečivem. Hlavním chodem byla daňčí svíčková pečeně na smetaně s kynutým nebo karlovarským knedlíkem. Oběd byl tejně jako loni zakončen citronovým sorbetem.

Sobotka v neděli České televizi řekl, že očekává, že během oběda budou se Zemanem a manželkami probírat vánoční svátky. "Je možné, že se dostaneme i k tomu, co nás čeká v roce 2017, možná se budeme bavit o některých vetech," řekl. Mezi ně patří i zákon o střetu zájmů, takzvaný "antibabiš", který prezident v prosinci vetoval.

Témata:  Miloš Zeman Bohuslav Sobotka Zámek Lány

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy