Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

MMR prodloužilo termín pro příjem žádostí o dotace na cestovní ruch

Ministerstvo pro místní rozvoj
Ministerstvo pro místní rozvoj
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Příjem žádostí o podporu v rámci Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech byl prodloužen. Žadatelé tak mohou své projekty zasílat až do 16. ledna 2017, místo původně stanoveného termínu 6. ledna 2017. Celkem 300 milionů korun v programu na podporu cestovního ruchu má v České republice přispět na zvýšení konkurenceschopnosti destinací a zlepšit přínosy turismu. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

Pro první výzvu pro rok 2017 je připraveno 300 milionů korun. Termín pro podání žádostí je prodloužen do 16. ledna 2017 do 16 hodin.

Cílem programu je navýšení potenciálu a konkurenceschopnosti regionálních destinací, usnadnění pohybu návštěvníků v destinacích (např. realizace navigačních systémů nejen pro hendikepované osoby, podpora lepší vybavenosti turistických tras, výstavba veřejných hygienických zařízení, rozvoj udržitelného cestovního ruchu…) a v neposlední řadě také podpora investičních příležitostí, rozvoj malého a středního podnikání a zaměstnanosti v regionech.

Příjemci mohou být dle jednotlivých dotačních titulů např. samosprávné celky (vyjma statutárních měst a městských částí) či jejich organizace, mikroregiony, provozovatelé turistických infocenter, oblastní destinační společnosti, nevládní neziskové organizace provozující aktivity cestovního ruchu, podnikatelé v cestovním ruchu, apod.

„Prodloužením termínu dáváme více času žadatelům, kteří mají rozpracované žádosti a nestihli by je zaslat včas. Projekty spolufinancované z naší strany zvýší potenciál cestovního ruchu v regionech a přispěje tak k místnímu ekonomickému rozvoji,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová (ANO).

Témata:  Ministerstvo pro místní rozvoj Karla Šlechtová dotace

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy