reklama

Kalousek věří, že tato myšlenka na spojení pravice ještě není pasé, a to i přesto, že předseda ODS Petr Fiala uvedl, že pro to nevidí důvod. Uvedl to v pořadu Dvacet minut Českého rozhlasu. Moderátor Jan Moláček mu však připomněl, že ODS nehrozí, že vypadne ze Sněmovny, zatímco TOP09 ano.

„Nám určitě nehrozí, že vypadneme ze Sněmovny,“ tvrdí Kalousek. Nezná prý ani průzkumy, které by to naznačovaly. „Svým způsobem každému hrozí, že vypadne ze sněmovny. Ale říkám, toho se neobávám,“ uvedl šéf TOP 09.

Blížící se volby premiér Bohuslav Sobotka často vykresluje jako střet mezi sociální demokracií a hnutím ANO. Podle Kalouska je to ale trochu jinak. „Já pevně doufám opět, že přemýšlivý volič na to nepřistoupí - že alternativa jedné politické divize, jednoho oligarchy na straně jedné a socialistů, kteří věří v rovnostářství a v maximální míru přerozdělování a v maximální míru regulace na straně druhé, Přitažlivá není alternativa ani jedna ani druhá,“ tvrdí.

Právě Sobotku přtitom Kalousek vůbec nešetří. „Pan premiér Sobotka dnes mobilizuje verbálně proti ANO, ale ve skutečnosti celé 3 roky poslouchal pana ministra Babiše jako hodinky a významně se podílí na jeho posílení. On je strůjcem té silné oligarchické skupiny. Oligarcha je někdo, kdo drží v rukou jak ekonomickou, tak státní zákonodárnou a výkonnou moc. A to mu umožnil zejména pan premiér Sobotka. Tak teď trochu pláče na svém vlastním hrobě,“ dodal ostře.