reklama

Za záměnou stálo shodné příjmení dvou odsouzených, z nichž jeden měl dostat metadon jako odvykací náhražku při závislosti. Věcí se zabývá vnitřní kontrola Vězeňské služby i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Deník se odkazuje  na dva na sobě nezávislé zdroje. „Dozorci ale na léčbu poslali jiného vězně, než kterému byla určena,“ řekl Právujeden z nich. Ten, kterému byl metadon podán omylem, podle informací Práva zemřel po jeho aplikaci ve vězení následující noc.

K tragickému omylu podle všeho došlo kvůli nešťastné souhře okolností. Kromě shodného příjmení totiž byli oba vězni na stejném patře a i ten poslaný omylem na aplikaci metadonu měl podstoupit léčebný úkon u lékaře. Vliv mohlo mít také to, že kvůli svátkům byly prohozené služby.

Mluvčí Vězeňské služby Petra Kučerová se k okolnostem úmrtí vězně podle Práva odmítla vyjádřit, potvrdila pouze, že k němu došlo 25. prosince. „Vzhledem k tomu, že událost šetří orgány činné v trestním řízení, nemůžeme k této věci nyní sdělit podrobnější informace,“ dodala.