Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fascinující, začneme střílet politiky na ulici? Jak Kraus přišel s novou myšlenkou

Herec Jan Kraus
Herec Jan Kraus
Foto: Adam Kraus

Praha – S novým rokem mnozí bilancují a hodnotí rok předchozí. K několika loňským událostem se ve své show vrátil také moderátor a bavič Jan Kraus. Vedle zajímavých zpráv roku 2016 ale připomněl i jeden návrh ministerstva vnitra, který je teď hojně diskutovaný.

I po Novém roce se na televizní obrazovky vrátila Show Jana Krause. Moderátor se na úvod pořadu vrátil k některým statistikám z loňského roku, které ho v médiích zaujaly. Připomněl například, že v loňském roce došlo k méně nehodám na silnicích, ale za to jich bylo více na kolejích – konkrétně na železničních přejezdech.

„Nad tím jsem zůstal chvilku úplně fascinovaně stát. Řekl jsem si, že to trochu propátrám. Mám rád data, ne žvásty. Nejvíc nehod není na přejezdech, kde je jen ten kříž a světla. Nejvíc jich je tam, kde je závora. Protože si nějak všichni myslí, že tam bezpečněji projedou, nebo co. To jsem nepochopil. A nejvíc těch nehod způsobují řidiči automobilů,“ vysvětloval Kraus.

Přišel proto s jednoduchým řešením, jak jim předcházet. „Dalo by se to vyřešit tím, že když tam vjede po červené – pozor, on tam jede po červené, protože vlak odjel a je přesvědčený, že žádné vlaky na druhou stranu nejezdí, tak tam vjede a stane se nehoda. Myslím, že kdyby se tomu člověku sebral na doživotí řidičák a všichni jsme to věděli, byli bychom opatrnější,“ domnívá se moderátor.

Zaujala ho také informace, že má do Česka přijet zástupce Evropské unie. „Měl by zkusit vyřešit náš problém s podporou internetu, na kterou dostáváme 14 miliard. A už tři roky to nejsme schopni realizovat. Podpora internetu, elektřina nové doby, internet je všechno. Pokud podnikáte, tak pokud se něco tři roky takto zdrží, nás a vás stojí hodně peněz, takže to nechápu,“ přiznal. Otázkou podle něj je, jestli jde pouze o neschopnost vymyslet, jak podporu čerpat. „Nebo jestli je takové úsilí vymyslet, jak ty peníze ukrást, že se to tak protáhlo. Protože i v tom kradení jsme byli poměrně rychlí,“ rýpnul si.

„Třetí věc je návrh pana ministra vnitra, že bychom případnému ohrožení terorismu bránili tím, že by se trošku změnil zákon o držení zbraní. Jak z jeho návrhu vyplývá, tak bychom se bránili sami vlastní zbraní střelbou na ulici v případě terorismu. No, chybí nám taková drobnost od tohoto učence na ministerstvu vnitra, který má neplatnou plzeňskou univerzitu, definovat terorismus. Protože pro někoho může být terorismus i to, že někdo brání tři roky podpoře internetu. To bychom pak mohli střílet politiky, dokonce na ulici. To by asi nebylo dobré,“ dodal Kraus.

Témata:  Jan Kraus Milan Chovanec doprava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy