Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodce po autonehodě v Nošovicích zemřel, tragédie potkala i Zlín

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Nošovice/Zlín - Muž (70) zemřel dnes ráno při dopravní nehodě na Frýdecko-Místecku. Jeho vůz narazil v Nošovicích do rodinného domu. Smrtelná nehoda se dnes stala také ve Zlíně.

Nehoda v centru Nošovic se stala krátce před 06:00. "Řidič ze zatím neznámé příčiny sjel ze svého jízdního pruhu mimo komunikaci a narazil do rodinného domu," uvedla mluvčí frýdecko-místecké policie Karolína Bělunková. Muž utrpěl zranění, kterým podlehl i přes pomoc poskytovanou přivolanými záchranáři.

Chodec (74) nepřežil střet s osobním automobilem ve Zlíně. Seniora srazil stejně starý řidič vozu Toyota ve středu na přechodu pro chodce, muž vážným zraněním podlehl později v nemocnici.

"Řidič ze Zlína jel ve směru od Otrokovic do centra města, přičemž ve Zlíně - Prštném u nákupního střediska srazil chodce přecházejícího vozovku po přechodu pro chodce ve směru k nákupnímu středisku," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Řidič po nehodě nadýchal 0,18 promile alkoholu.

"Míra zavinění jednotlivých účastníků nehody je předmětem policejního prověřování," doplnila policejní mluvčí. Za usmrcení z nedbalosti viníkovi hrozí až šest let vězení.

Témata:  dopravní nehody

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy