Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie mírní protiteroristická opatření, hrozba polevila

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Česká policie dnes zmírní zvýšená bezpečnostní opatření, která byla přijata po předvánočním teroristickém útoku v Berlíně. Postupně by měly být odstraněny zátarasy z náměstí nebo prostoru před obchodními domy. První stupeň ohrožení před terorismem ale platí stále.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) rozhodl o posílení bezpečnostních opatření po útoku v Berlíně z 19. prosince 2016, kdy Tunisan Anis Amri vjel mezi lidi na vánočním trhu. Zemřelo 12 osob včetně jedné Češky.

Od té doby bylo v ulicích až o polovinu více policistů, než bývá běžné. Podle mluvčího policejního prezidia Jozefa Bocána se dnes od 19:00 začnou počty policistů snižovat. Vrátí se na úroveň před atentátem, která odpovídá nasazení policistů při prvním stupni ohrožení před terorismem.

"Nad rámec této úrovně bude posílení výkonu služby trvat i v průběhu nastávajícího víkendu na území některých krajských ředitelství policie pouze tam, kde je to ve vztahu ke konkrétním měkkým cílům účelné s ohledem na bezpečnost," dodal Bocán.

Témata:  Policie ČR Česká republika

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy