Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zisk Krajské zdravotní se minulý rok zastavil na 15 milionech

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ústí nad Labem - Krajská zdravotní loni hospodařila se ziskem 15 milionů korun, což je o 6,7 milionu korun méně než v roce 2014. Společnost sdružuje pět nemocnic v Ústeckém kraji a zaměstnává 6700 lidí.

Společnost vznikla v roce 2007 transformací Nemocnice Děčín, Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, Nemocnice Teplice, Nemocnice Most a Nemocnice Chomutov do jednoho celku.

Kladný hospodářský výsledek měla nejen celá společnost, ale i každá z pěti nemocnic. V roce 2014 byl zisk společnosti 21,7 milionu korun po zdanění, o rok dříve firma vykázala ztrátu 291 milionů korun.

Představenstvo Krajské zdravotní předloží Ústeckému kraji návrh na zvýšení základního kapitálu zhruba o 182 milionů korun.

Letos má firma v plánu opravu interních oddělení v děčínské nemocnici, dokončení modernizace dětského pavilonu v ústecké nemocnici, a to včetně jeho zateplení a nástavby dalšího podlaží.

Témata:  Krajská zdravotní Ústecký kraj nemocnice

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy