Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češka zadržená v Kambodži byla zbavena části obvinění, odsedět si ale může až pět let

Drogy
Drogy
Foto: Pixmac

Praha - Češka (26), kterou na konci roku zadržela kambodžská policie, je obviněna kvůli držení omamných látek. Úřady ji ale zprostily obvinění z výroby a distribuce drog. Ženě hrozí až pět let vězení.

Kambodžská policie zadržela Češku koncem prosince spolu s několika dalšími cizinci. Soud následně proti čtyřem zatčeným vznesl obvinění z výroby drog a jejich prodeje. Obviněna byla ještě pátá osoba, která je na útěku.

Kambodžské úřady už ale část obvinění stáhly. "Nebyla tedy prokázána ani výroba, ani distribuce. V současné době dcera čelí obvinění z držení omamných látek," řekl televizi Prima dívčin otec.

Kambodžská policie si už prý ani nemyslí, že by Češka byla součástí gangu, který vyráběl a distribuoval drogy typu extáze. "Její případ je řešen naprosto samostatně. Ona znala údajně ty lidi jenom z nějakého společného posezení v restauraci," tvrdí dívčin otec. České ministerstvo zahraničí o stažení obvinění zatím nemá informace.

Témata:  Češi Kambodža drogy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy