Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza Forejt? Jindra mi chybí, je to můj přítel, přiznal Zeman

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lány - Bývalý šéf protokolu Pražského hradu Jindřich Forejt je ve Vatikánu přátelsky přijímán a bude záležet jen na této zemi, zda mu udělí souhlas, aby se tam stal velvyslancem. V rozhovoru pro Blesk.cz to dnes uvedl prezident Miloš Zeman.

Prezident předloni v dubnu při audienci u papeže Františka ve Vatikánu Forejta představil jako budoucího velvyslance. "Když jsem s ním byl ve Vatikánu, tak jsem zjistil, že je tam velmi přátelsky přijímán," řekl dnes Blesku Zeman.

Forejt před svým odchodem z Hradu čelil kritice kvůli pozdnímu příjezdu na státní pohřeb na Slovensku či vyvěšení vlajky OSN místo Severoatlantické aliance. Média také upozornila na existenci kompromitujícího videa.

"Pokud se neuskutečnilo něco nezákonného, tak pokud v soukromém bytě děláte nějaký divoký večírek, tak to sice není zrovna můj šálek čaje, ale není-li to v rozporu se zákonem, tak pokládám za svinstvo, když ho tam nějaký pasák natáčí," reagoval Zeman.

Také odmítl, že by mu Forejt chyběl v okamžiku, kdy nedávné vánoční poselství přednášel s kravatou nakřivo. Takovou věc považuje za nepodstatnou vedle obsahu poselství. "Ale ano, Jindra byl můj přítel, je můj přítel a bude můj přítel a v tomto smyslu mi jako přítel chybí," uvedl.

Témata:  Miloš Zeman Jindřich Forejt

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy