Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Účetní čelí obžalobě z vraždy a zpronevěry. Jeho exmanželka prý o ničem nevěděla

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Před Krajským soudem v Hradci Králové stojí Michal Voříšek, který čelí obžalobě ze zpronevěry a vraždy trutnovského podnikatele. Jeho bývalá manželka řekla, že o dluzích a mužově hráčství nevěděla. Uvedla to v přípravném řízení, dnes před soudem odmítla vypovídat.

Voříšek, kterému hrozí výjimečný trest, podle obžaloby jako účetní podnikatele podvodnými manipulacemi připravil o více než 15 milionů korun, následně ho v prosinci 2015 zavraždil. Dalších devět milionů korun pak postupně zpronevěřil jako účetní i obci Malá Úpa na Trutnovsku.

"Absolutně jsem netušila, že bychom mohli být ve finančních problémech, nikdy nebyl problém, když jsem si chtěla něco koupit," řekla žena. Na policii vypověděla, že účetnictvím získávali kolem 120.000 korun měsíčně. "Neustále přemýšlím, jak je možné, že přede mnou vše dokázal tajit," řekla policistům.

Voříšek dnes na začátku hlavního líčení uvedl, že si peníze pouze půjčil na hraní v automatech a plánoval je vrátit.

"Říkal, že chodí hrát karty, ale nevěděla jsem ani s kým. Někdy údajně vyhrál 15 korun, někdy 14 prohrál," řekla exmanželka, která policejní zásah označila za obrovský šok.

Podle jednatelky firmy provozující dvě herny v Trutnově Voříšek chodil hrát automaty nepravidelně. "Někdy nepřišel vůbec, někdy čtyřikrát za měsíc, někdy vyhrál i 100.000 korun, naopak někdy nic," řekla soudu.

Témata:  vražda zpronevěra soudy

Aktuálně se děje

6. května 2024 14:51

Rusko oznámilo, že jeho jednotky dobyly další dvě ukrajinské vesnice

Rusko v pondělí oznámilo, že jeho jednotky dobyly další dvě ukrajinské vesnice na frontové linii. Podle ministerstva obrany převzali kontrolu nad vesnicí Kotľarivka v Charkovské oblasti a vesnicí Soloviově v Doněcké oblasti. Uvedla to ruská média.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy