Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka uklidňuje občany: Zajištění bezpečnosti je pro vládu prioritou. Ovčáček mu poslal důrazné doporučení

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V reakci na středeční prohlášení prezidenta Miloše Zemana se dnes ve Strakově akademii konala schůzka premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a ředitelů zpravodajských služeb. Šéf vlády poté zopakoval, že neexistuje informace o aktuální hrozbě pro Českou republiku a její občany.

"Chci ujistit občany, že bezpečnostní složky pracují s maximálním nasazením na zajištění bezpečnosti občanů i České republiky jako takové. Zajištění bezpečnosti lidí je pro vládu absolutní prioritou," řekl Sobotka.

Chovanec uvedl, že spolupráce zpravodajských služeb s policií je bezvadná, velmi dobrá je i kooperace se zahraničními partnery, kteří dobře hodnotí informace od českých rozvědek. "Z tohoto důvodu si myslím, že se investice do bezpečnosti velice vyplácejí, že se vyplatily peníze, které jsme od začátku vlády Bohuslava Sobotky do oblasti bezpečnosti dali," řekl novinářům.

"Mohu potvrdit, že neexistuje žádná nová informace, kterou bychom obdrželi v několika minulých týdnech o tom, že by se zhoršila bezpečnostní situace v ČR," uvedl Chovanec a dodal: "Jedeme přesně podle plánu, ochrana měkkých cílů, ochrana nákupních center."

Politici, kteří mají k informacím přístup, by měli být odpovědní, uvedl dnes dopoledne na facebooku premiér. "Mluviti stříbro, ale mlčeti zlato," napsal. "Pan premiér by se měl jednoznačně řídit svým vlastním sloganem," reagoval na twitteru Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Témata:  Bohuslav Sobotka Milan Chovanec Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. května 2024 16:12

Olympijské příměří? Francie u Zelenského nepochodila

Každým dnem se blíží začátek letních olympijských her ve Francii, jejíž představitelé vyzvali Ukrajinu, aby zvážila příměří během sportovního zápolení. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj takovou výzvu odmítl. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy