Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Janoušek podle soudu nemá nárok na obnovu procesu

Roman Janoušek
Roman Janoušek
Foto: FTV Prima

Praha - Vrchní soud v Praze zamítl stížnost Romana Janouška proti říjnovému rozhodnutí, které nepovolilo obnovu procesu v kauze sražení ženy autem. Verdikt, podle nějž si má odpykat celkem 4,5 roku vězení, se lobbista zvrátit posudky z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství.

"Potvrzuji, že jsme zamítli stížnost na obnovu řízení, a to v pátečním neveřejném zasedání," uvedl mluvčí soudu Jan Fořt.

Opilý lobbista naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz. Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel.

Nové posudky měly dokázat, že v době nehody mohl ovlivnit Janouškovy rozpoznávací schopnosti hematom na mozku. Zároveň byl podle lékařů závislý na alkoholu, což v kombinaci s hematomem mohlo způsobit, že špatně viděl.

Podle pražského městského soudu však není důvod proces obnovovat, protože se neobjevily nové skutečnosti.

Témata:  Roman Janoušek soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy