Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmy hnutí ANO ve Zlínském a Moravskoslezském kraji chtějí Babiše

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ostrava/Zlín - Krajský sněm hnutí ANO v Moravskoslezském kraji dnes nominoval na funkci předsedy hnutí Andreje Babiše a na pozici prvního místopředsedy Jaroslava Faltýnka. Se stejným výsledkem dopadlo i hlasování ve Zlínském kraji.

Sněm v Ostravě tak do čela hnutí podpořil stejné kandidáty jako sněmy, které už se uskutečnily v jiných krajích.

Na místopředsedu hnutí sněm navrhl náměstka ostravského primátora Radima Babince a jako kandidáta na člena předsednictva Josefa Bělicu. Do rozhodčí a smírčí komise účastníci sněmu nominovali Vladimíra Kolka a do kontrolní komise hnutí Radima Bednarčíka.

"Do celorepublikového předsednictva jsme nominovali Radka Vondráčka, který je místopředsedou Poslanecké sněmovny," uvedl Pavel Pustějovský, který dnes na zlínském sněmu obhájil post krajského předsedy hnutí. Na post řadových místopředsedů sněm navrhl ministra životního prostředí Richarda Brabce a ministra obrany Martina Stropnického.

Hnutí zatím neoznámilo lídra do parlamentních voleb, tato věc se podle Pustějovského začne řešit v březnu nebo dubnu. ANO loni uspělo v krajských volbách, hnutí skončilo se ziskem 15,68 procenta hlasů druhé za vítěznými lidovci, kteří dostali necelých 23 procent.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš Jaroslav Faltýnek Moravskoslezský kraj Zlínský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy