Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čtyři lidé zpívali na Hradě hymnu na podporu skautů. Mezi nimi byl i Ovčáček

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Čtyři lidé dnes odpoledne na Pražském hradě zpívali hymnu, aby tak podpořili skauty, které odtud v neděli vykázala policie.

V neděli si skauti připomínali svátek svého patrona svatého Jiří. Po tradiční mši ve svatojiřské bazilice jim policista zakázal zpívat před kostelem státní hymnu. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se už v pondělí za incident omluvil, postup policisty kritizoval i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

K dnešním zpěvákům se Ovčáček sám přidal. Novinářům řekl, že skauty oficiálním dopisem pozve na oslavy 28. října, kdy se bude zpívat hymna u sochy Tomáš Garrigua Masaryka na Hradčanském náměstí.

Dnes nešlo o oficiální akci skautského hnutí, lidé se spontánně svolali na facebooku. "My, kteří jsme měli čas přijít, jsme přišli zazpívat za ty, kteří museli zůstat v práci," řekla po zpěvu hymny svolavatelka akce Petra Pospěchová.

Témata:  Pražský Hrad Jiří Ovčáček skauti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy