Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Faltýnek opustil vedení Agrofertu. Přišlo mi to logické, když odchází i Babiš, tvrdí

Jaroslav Faltýnek /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Jaroslav Faltýnek /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Podle informací lidovek.cz místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek (54) ke konci loňského roku odešel z vedení Agrofertu. Členem představenstva Babišova holdingu byl od roku 2007.

Faltýnek řekl, že polovina jeho profesní kariéry byla spojena s Babišem a že mu připadá logické z Agrofertu odejít a věnovat se naplno politice v okamžiku, kdy se Babiš Agrofertu vzdává kvůli zákonu o střetu zájmů.

Holding hodlá Babiš převést do svěřenského fondu, učinit tak chce nejpozději začátkem února.

Podle lex Babiš nebudou mít přístup k veřejným zakázkám, nenárokovým dotacím a investičním pobídkám společnosti, v nichž členové kabinetu drží nejméně čtvrtinový podíl. Babiš nyní vlastní skupinu Agrofert stoprocentně.

Součástí zákona je i ustanovení, které zakazuje členům vlády provozovat rozhlasové a televizní vysílání a vydávat periodický tisk. Tato část zákona se však bude vztahovat až na kabinet, který vznikne po podzimních volbách do Sněmovny.

Témata:  Jaroslav Faltýnek Agrofert Andrej Babiš

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy