Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drsný útok na biatlonistku Koukalovou: Zdechni, ty svině, píší jí Rusové

Gabriela Soukalová, autor: Miceman
Gabriela Soukalová, autor: Miceman
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Čubka, děvka, svině a další nepublikovatelné výrazy si o sobě může na svém Instagramu přečíst známá česká biatlonistka Gabriela Koukalová. Poté, co se po dopingové aféře negativně vyjádřila na adresu ruských sportovců, vyvolala vlnu odporu a stala se trnem v oku řady Rusů.

Gabriela Koukalová má po celém světě řadu příznivců i odpůrců. Druhá skupina lidí se stala početnou zejména ve chvíli, kdy se česká sportovkyně vymezila proti Rusku poté, co praskl obří dopingový skandál.

Ředitelka národní antidopingové agentury RUSADA Anna Anceliovičová před několika týdny přiznala pro list The New York Times, že v zemi existoval státem řízený dopingový program. Podle ní agentura vyměňovala vzorky moči sportovců pro analýzu dopingové nezávadnosti a dodávala jim prostředky na zvýšení výkonnosti. To ale řadu sportovců z jiných zemí pobouřilo.

 

#gabielasoukalova #gabrielakoukalova #2017 #biathlon

Fotka zveřejněná uživatelem Gabriela Soukalova - Koukalova (@gabrielasoukalova), Led 23, 2017 v 11:35 PST

 

Francouzský biatlonový šampion Martin Fourcade následně pohrozil bojkotem Světového poháru a na jeho stranu se postavila právě Gabriela Koukalová. To ale nedokáže řada Rusů přenést přes srdce a české biatlonistce začali vulgárně nadávat.

"Prolhaná čubka." "Svině, hnusný bastard! Zdechni." "Americká děvka ukázala svou tupost." Těmito a dalšími výrazy začali lidé častovat Koukalovou na jejím účtu na Instagramu. Podle magazínu Týden se ale kritice nevyhnul ani další sportovec, Michal Šlesingr, který se taktéž vymezil proti dopingové aféře a dokonce uspořádal antidopingovou přednášku. I on čelí náporu nenávisti ze strany svých odpůrců.

Témata:  Rusko doping Gabriela Soukalová

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy