Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý agent StB Minařík jde do vězení, sebevraždu chtěl spáchat nelegálně drženou zbraní

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Praha - Bývalý agent StB Pavel Minařík musí na čtyři měsíce do vězení za nepovolené ozbrojování. Předloni se pokusil o sebevraždu nelegálně drženou zbraní.

Minařík se na konci roku 2015 pokusil o sebevraždu, použil ale nelegálně drženou zbraň. Vzhledem k tomu, že byl v době, kdy zmáčkl spoušť, ve zkušební době po podmíněném propuštění za pojistný podvod, soudu nezbylo než uložit trest vězení.

Soudce nemohl udělit pokutu, protože dvaasedmdesátiletý Minařík je starobní důchodce žijící v bytě Červeného kříže.

Soudy ho poslaly na čtyři roky za mříže za pojistný podvod, kterého se dopustil při obchodování s nákladem optických vláken, jež shořela při převozu na Ukrajině.  Po propuštění z vězení Minaříka dostihly rodinné problémy.

Proto se rozhodl spáchat sebevraždu. „Na dveřích bytu jsem našel nejprve sáček s náboji, potom sáček s pistolí. Ztratil jsem nad sebou kontrolu. Řekl jsem si, že je to nějaký vzkaz, ale nevěděl jsem od koho. Je pravda, že jsem v životě poznal mnoho lidí, kteří by se mi chtěli mstít,“ vysvětlil podle Práva u soudu Minařík, jak se dostal ke zbrani.

Státní zástupce se domnívá, že se zbraní se to stalo úplně jinak. "Ale i tato verze naplňuje podstatu trestného činu," dodal.

Témata:  StB zbraně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy