Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík se přiznal k vraždě bezdomovce. Před činem vypil 21 piv a 1,5 litru vína

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Trutnov - Z brutální vraždy bezdomovce (58) ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku z loňského října byl obviněn muž (21) ze Dvora Králové. V době činu byl útočník silně opilý.

Obviněný podle policie 15. října večer za prodejnou v Erbenově ulici po předchozí pohrůžce napadl muže bez domova, o kterém se domníval, že mu ukradl peněženku.

Bezdomovce nejprve udeřil pěstí do obličeje a když muž upadl, opakovaně jej velkou intenzitou bil pěstmi do hlavy a těla. "Tím mu mimo jiné způsobil mnohočetné zlomeniny všech obličejových kostí," uvedla mluvčí hradecké krajské policie Lenka Burýšková.

Těžce zraněný muž byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, kde po týdnu na následky zranění zemřel.

Podezřelého policisté zadrželi krátce po činu. "Muž uvedl, že ten den vypil 21 piv a 1,5 litru vína. Svoji vinu nepopíral a k činu se přiznal," uvedla Burýšková. Soud vyhověl návrhu policie a obviněného poslal do vazby. Útočníkovi hrozí až výjimečný trest. 

Témata:  vražda bezdomovci

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 14:44

Hamás zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy