Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman je pro spolupráci SPO s hnutím SPD Tomia Okamury

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman bude opět volit ve sněmovních volbách Stranu práv občanů (SPO). Při svém projevu na sjezdu se vyslovil pro rovnoprávnou spolupráci s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury.

Odmítl společnou koalici, SPD by ale podle něj mohla kandidovat s podporou SPO. Jinak Straně práv občanů radí kandidovat samostatně.

"Úvodem svého vystoupení bych vám chtěl sdělit, že v příštích parlamentních volbách máte opět můj hlas," řekl Zeman delegátům sjezdu. SPO dnes bude volit nové vedení a debatovat o podzimních sněmovních volbách.

Zeman připomněl, že před minulými volbami SPO měla podle průzkumů získat až osm procent hlasů, nakonec ale dostala jen něco přes jedno procento. Příčinu vidí ve vnitrostranických hádkách. Funkcionáři strany se podle něj rvali o místa na kandidátkách jako koně.

Nyní má podle něj strana rozumnou šanci na úspěch. "Nikoli na vítězství, ale na úspěch," poznamenal. Připomněl podzimní krajské volby, ve kterých SPO kandidovala v devíti krajích společně s Okamurovou SPD a ve většině krajů získala místa v zastupitelstvech. Tam, kde sestavila SPO vlastní kandidátku, neuspěla.

Témata:  Miloš Zeman SPO- Zemanovci Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy