Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vietnamský mladík brutálně zabil v Praze své rodiče. Od soudu si odnesl 17 let za mřížemi

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Vietnamský mladík (22) dostal za podřezání svých rodičů 17 let za mřížemi. Hrozilo mu doživotí, ale podle znalců je u muže dobrá šance na resocializaci.

Vietnamský pár přišel o život 31. srpna 2015 v Jeremiášově ulici. Syn nejprve pořezal na krku otce, poté stejným způsobem zavraždil i matku poté, co objevila mužovo bezvládné tělo. Mladík uvedl, že mu otec vytýkal nevykonanou práci, a proto se po něm ve vzteku ohnal nožem, který zrovna myl. Rodiče ho prý často fyzicky trestali za maličkosti a zlobili se na něj proto, že odešel z vysoké školy.

Mladík mrtvé po vraždě zabalil do potravinové fólie a přenesl do auta zaparkovaného v suterénu. O několik dní později je odvezl, protože jeho mladší bratr se po rodičích začal shánět a na místo měla brzy dorazit policie. Na čerpací stanici koupil do kanystru benzin, na Rokycansku sjel z dálnice do lesa a těla zapálil. Autem je prý poté přejel proto, aby se mu snadněji odklízela.

Státní zástupkyně pro mladíka navrhovala 19 až 20 let vězení. Pražský městský soud se však rozhodl uložit trest ještě ve spodní polovině sazby, která činí 15 až 20 let. "Soud zohlednil celou škálu polehčujících okolností. Předně se jedná o okolnosti v rodině," vysvětlila předsedkyně senátu Hana Hrnčířová.

"Na druhou stranu je třeba vzít v úvahu, že jde nejen o vraždu dvou osob, ale o vraždu rodičů. Není možné přehlédnout ani to, jakým způsobem se obžalovaný choval po vraždě a jakým způsobem naložil s těly," doplnila.

"Je mi to strašně líto, hlavně kvůli bratrovi, protože je teprve na střední škole a zůstal na všechno sám. Rodiče máme jenom jedny a to, co jsem udělal, je prostě neodpustitelné," uvedl mladík v závěrečné řeči. Zároveň soudkyni požádal, aby ho netrestala vyhoštěním ze země, protože v České republice žije prakticky celý život a považuje ji za svou vlast, ačkoliv se narodil v Německu. Soud mu v tomto ohledu vyhověl.

Témata:  vražda Vietnamci věznice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy