Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postoj vlády k mobilním operátorům se zvrhl ve frašku, zlobí se Kalousek

Mobilní operátoři
Mobilní operátoři
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Opoziční TOP 09 by uvítala větší konkurenci mezi mobilnímu operátory, chce vstup čtvrtého hráče na český trh. Je také pro rychlý přechod mezi operátory bez sankcí.

O cenách v Česku, zejména za mobilní data, se v posledních týdnech rozproudila na tuzemské politické scéně velká debata. "Postoj vlády k mobilním operátorům se zvrhl ve frašku," míní předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. "Zatímco se v Evropské unii platí za gigabyte mobilních dat v průměru 2,77 eura, zástupci vlády prosazovali maximální roamingové ceny, tedy deset eur," uvedl.

TOP 09 v této souvislosti kritizovala tvrzení ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) o tom, že roaming je elitářská služba pro pět procent občanů. Kalousek poukázal na to, že jen loni vycestovalo do zahraničí pět milionů Čechů.

"Chování vlády je jedním z příkladů, které popírá tvrzení premiéra Bohuslava Sobotky, že ČSSD hájí zájmy občanů se středními příjmy," řekl Kalousek.

Sobotka nedávno ohlásil, že chce zrychleně prosadit novelu o elektronických komunikacích, která by zvyšovala o 30 milionů až na 50 milionů korun možné postihy, které může operátorům dát za prohřešky Český telekomunikační úřad. Novým deliktem by bylo nedodržování podmínek přidělení frekvence.

Témata:  mobilní operátoři TOP 09 vláda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy