Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze prasklo potrubí, desítky odběratelů jsou bez vody

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Kvůli prasklému vodovodnímu potrubí v ulici U Nemocnice u Karlova náměstí v Praze je od rána bez vody několik desítek odběratelů. Dodávka vody byla přerušena i Všeobecné fakultní nemocnici, která si ale vypomáhá z vlastních zdrojů.

"Původní havárie z rána, ta už je opravená, bohužel při manipulaci došlo kolem 11:00 k další havárii zhruba o 100 metrů níže. Oprava by měla skončit v odpoledních hodinách," řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek. 

Podle jeho dřívějších informací praskl v ranních hodinách vodovodní řad o průměru 125 milimetrů z roku 1880, takže to bylo zřejmě vlivem kombinace únavy materiálu a počasí. "Bez vody je několik desítek odběratelů, včetně Všeobecné fakultní nemocnice," uvedl už ráno Mrázek.

Nemocnice je ale podle jejího mluvčího Filipa Brože na podobné situace připravená. Ranní havárie se dotkla sedmi pavilonů. "Do pěti z nich jsme dokázali posílat vlažnou vodu z našich zdrojů. Nemuselo se nic uzavírat, odkládat," řekl mluvčí. PVK navíc po 09:00 přesměrovalo jiný vodovodní řad a dodávky do nemocnice se obnovily. Výjimkou byla stomatologická klinika, pavilony A10 a A11, které jsou nejvýše položené v ulici U Nemocnice. Na lůžkové oddělení se voda nosila a neakutní operace byly odloženy, uvedl Brož.

Kvůli druhé prasklině byla dodávka vody do pěti objektů ale opět přerušena. "Odstávka je plánována do dnešních 17:00, my do těchto objektů umíme dostat vlažnou vodu z vlastních zdrojů, nejedná se o nějaké zásadní omezení," řekl mluvčí nemocnice.

Témata:  Praha havárie vody voda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy