Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Loupež milionů korun v Mníšku byla vymyšlená

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Liberec - Kriminalisté ukončili vyšetřování nehody osobního vozu a údajné následné loupeže milionů korun v Mníšku na Liberecku. Přepadení bylo vymyšlené. Lež prohlédl soudní znalec, nesedil ani kamerový záznam.

Nehoda a následná loupež se měly stát 13. prosince 2015 krátce před 01:30 na příjezdové komunikaci před Mníškem ve směru od Albrechtic.

"Neznámý řidič tmavého vozu měl záměrně zatarasit cestu řidiči VW Golf s polskou registrační značkou a donutit ho k zastavení. Řidič ale po tomto manévru havaroval do stromu. Osádka neznámého tmavého vozidla, kterou tvořili tři muži, poté u havarovaného auta rozbila okénko a z jeho interiéru měla odcizit finanční hotovost v cizí měně. V přepočtu na českou měnu se mělo jednat o miliony," popsala tehdejší událost krajská policejní mluvčí Vlasta  Suchánková.

Vyšetřování ale ukázalo, že si údajně okradený řidič všechno vymyslel. "K vyšetřování dopravní nehody byl přibrán soudní znalec z oboru silniční dopravy. Z jeho závěrů je zřejmé, že mechanismus vyjetí vozu do stromu neodpovídá z technického hlediska tomu, co policistům popisoval poškozený muž," doplnila mluvčí.

Kamery navíc podle ní ukázaly, že mimo havarovaného vozu v tu dobu místem žádné jiné auto neprojíždělo.

"Vzhledem k tomu, že se žádný trestný čin nestal, vydal policejní komisař usnesení o odložení věci. To si již také převzal muž, který v daném případu figuroval jako poškozený," dodala mluvčí.

Témata:  krimi loupež Liberecký kraj

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy