Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brňané zápasili v soutěži o žehlení košile

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - V Nákupním centru Královo Pole se dnes konala netradiční soutěž. Jednotlivci, dvojice a týmy měli za úkol perfektně vyžehlit pánskou košili v co nejkratším čase.

Mezi jednotlivci byla nejrychlejší slovenská studentka Veterinární a farmaceutické univerzity Monika Daridová. A to přesto, že doma žehlí její polský přítel, který se soutěže také zúčastnil.

Jako první žehlil Daridové přítel, avšak s časem, který jí nemohl konkurovat. Ona zvládla vyžehlit košili za dvě a půl minuty, většina ostatních to zvládala okolo dvou minut a 50 vteřin. "Přítel žehlí rád, takže ani dnešní soutěž nezmění nic na tom, že bude žehlit i nadále," dodala Daridová.

Soutěže jednotlivců se zúčastnilo zhruba 20 zájemců, většinou ženy. Ty jsou podle pořadatelů trpělivější. Profesionálové v čistírnách zvládnou vyžehlit košili ještě mnohem rychleji, zhruba za minutu a půl. Aby se tři nejlepší soutěžící zdokonalili, odnesli si domů jako cenu žehlicí prkno.

Právě profesionálové seděli v porotě. Kromě času se totiž hodnotila ještě kvalita vyžehlení a za případné nedostatky dostávali soutěžící časovou penalizaci.

Témata:  domácí práce život ženy lidé

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy