Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se dnes ráno podepisovala koaliční smlouva

Karel Březina
Karel Březina
Foto: www.rozhlas.cz

Praha - ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) podepsaly v Praze koaliční smlouvu. Staronová koalice vznikla po půl roce vyjednávání. Smlouvu podepsalo 34 ze 65 zastupitelů. ČTK to řekl předseda zastupitelů ČSSD Karel Březina. Koalice se rozpadla loni v říjnu, od té doby strany jednaly o její obnově.

Strany začaly dokument podepisovat již ve středu večer, zástupci stran si jej ale předali dnes ráno.

Pod koaliční smlouvou musí být podepsáni všichni zastupitelé koaličních stran či členové jejich klubů. "Dnes ráno jsme si podepsaný dokument předali," řekl Březina.

Koalice měla po volbách v roce 2014 většinu 33 hlasů, nyní má o jeden více. Do zastupitelského klubu ČSSD totiž vstoupila zastupitelka Monika Krobová Hášová, která původně kandidovala za TOP 09, ale po volbách ze strany vystoupila a donedávna byla nezávislou zastupitelkou.

Témata:  Praha koalice Karel Březina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy