Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sexuologická léčba a 4 roky za mřížemi, kněz Tvrdoň vyslechl rozsudek

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Havlíčkův Brod - Kněz Erik Tvrdoň, kterého soud vinil ze znásilnění a pohlavního zneužití čtyř žen a jedné nezletilé dívky, si dnes vyslechl trest. Za mřížemi by si měl odsedět 4 roky, navíc mu byla nařízena sexuologická léčba. Státní zástupce i obhajoba se na místě odvolali.

Havlíčkobrodský okresní soud už dříve Tvrdoně poslal na 5 let do vězení a navrch mu nařídil ústavní sexuologickou léčbu, státní zástupkyně se ale proti rozsudku odvolala, žádala totiž přísnější trest.

Soud ale během dnešního jednání Tvrdoňovi trest ještě zmírnil. Trestný čin znásilnění překvalifikoval na pohlavní zneužití a sexuální nátlak. Knězi vyměřil trest 4 roky vězení a ambulantní léčbu.

Původně mu přitom hrozilo až deset let vězení za celkem devět trestných činů. Těch se měl dopustit ve třinácti případech na čtyřech ženách a jedné třináctileté dívce. Podle obžaloby zneužil svého postavení kněze a na silně věřící ženy měl velký vliv.

Státní zástupce i obhajoba se na místě odvolali. Případ tedy poputuje k odvolacímu soudu v Pardubicích. Přesné datum jednání ještě není určeno.

Témata:  Erik Tvrdoň sexuální zneužívání soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy