Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé evakuovaní po výbuchu v Poličce se vrací domů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Polička (Svitavsko) - Policie dnes uvolní silnici u areálu Poličských strojíren, kde ve čtvrtek explodovala výbušnina. Lidé evakuovaní z okolí se tak budou moci vrátit domů.

Akutní nebezpečí již nehrozí, řekl dnes novinářům hejtman Martin Netolický (ČSSD). "Epicentrum prozkoumali pyrotechnici s termokamerou. Snížila se výrazně teplota, takže bezprostřední riziko již není. Je ale třeba prohledat okolí, protože tam bylo několik nálezů železných obalů," uvedl Netolický.

Série explozí zranila 19 lidí, z toho tři velmi vážně. Tři pacienti zůstávají hospitalizováni v krajských nemocnicích, kde zůstanou ještě několik dní. Tři lidé utrpěli vážné popáleniny a jsou v popáleninových centrech v Praze a Brně.

Policie ve čtvrtek vymezila ochranný perimetr 1200 až 1300 metrů kolem areálu. Z okolních domů muselo odejít asi 70 lidí, většina ke známým a příbuzným. Policie vyšetřuje čtvrteční výbuch v Poličských strojírnách jako obecné ohrožení z nedbalosti se škodou přesahující pět milionů korun.

Témata:  evakuace lidé výbuch v Poličských strojírnách

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy