Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš chce plošně snížit daně a kandidovat z posledního místa

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) na sněmu hnutí ANO útočil na ostatní politické strany, podle něj nevědí nic o problémech ostatních lidí a jen se snaží udržet moc a peníze. Chce také zaměstnancům s příjmem do 113.000 korun snížit daně, u ostatních mají zůstat stejné jako nyní.

Předseda ANO to řekl Právu. Neuvedl, o kolik by daň klesla. Zvažuje také snížení sociálního pojištění pro živnostníky a pro firmy. Babiš reaguje na návrh ČSSD, která plánuje progresivní zdanění.

Babiš (ANO) poté na sněmu hnutí ANO útočil na ostatní politické strany, podle něj nevědí nic o problémech ostatních lidí a jen se snaží udržet moc a peníze. Obvinil je také, že se spojují proti jeho hnutí.

Zároveň kritizoval i některé zástupce ANO, že dostatečně nepracují, nikoho však nejmenoval. Navrhl ale, aby se současní politici, včetně něj, samotného ve sněmovních volbách řadili na zadní místa kandidátek a spoléhali na preferenční hlasy.

"Copak mohou politici, co sedí ve Sněmovně 20 let, něco vědět o obyčejných lidech?" řekl Babiš. Podle něj má většina politiků strach z toho, že by museli Parlament opustit a žít běžným životem.

Ostatní strany podle něj vzájemnou nevraživost jen předstírají. "Hrají si na levici a pravici, ale historicky mají stejný program - prachy a moc," řekl. Podle něj ostatní spojuje to, že se snaží uškodit ANO. "Okopávají nám kotníky, jen aby nás v očích voličů poškodili," řekl.

Babiš ale kriticky vystoupil i vůči některým politikům ANO, kteří podle něj dostatečně nepracují. Vyzval proto, aby se ve sněmovních volbách zařadili na poslední místa kandidátek a spolehli se na to, že voliči jejich činnost ocení a dají jim preferenční hlasy, které by je do Sněmovny vynesly. "Potřebujeme lídry a lídři se nebojí," řekl. Sám chce kandidovat z posledního místa středočeské kandidátky ANO.

Témata:  Andrej Babiš Hnutí ANO politika

Aktuálně se děje

9. května 2024 21:02

Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset, řekl Netanjahu

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy