Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Faltýnek chce v ANO pokračovat jako manažer

Jaroslav Faltýnek /ANO/
Jaroslav Faltýnek /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Jaroslav Faltýnek by chtěl jako první místopředseda ANO pokračovat coby manažer, který kryje šéfovi hnutí Andreji Babišovi záda a řeší problémy.

Uvedl ale zároveň, že Babiš takovéto krytí nepotřebuje. V kandidátském projevu projevu dnes také naznačil, že ANO by nadcházející sněmovní volby mělo vyhrát způsobem, který by mu umožnil sestavit vládu jen s jedním koaličním partnerem.

"Jen pokud je vyhrajeme s jasným výsledkem, potom můžeme teprve sestavit vládu se solidním koaličním partnerem, která zemi znovu nezadluží, lidi neoloupí zbytečně vysokými daněmi," prohlásil. Klíčovým úkolem Babišova zástupce bude podle Faltýnka sestavení úspěšné kandidátní listiny pro sněmovní volby.

Podobně jako Babiš by chtěl Faltýnek získat na kandidátku víc podnikatelů. Podle něj není možné nechat politiku jen tradičním politickým stranám "bez vize, bez hodnot, bez schopnosti kompromisů a práce pro budoucnost".

Témata:  Jaroslav Faltýnek Hnutí ANO Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 15:31

Mrazivé počasí odezní, přetrvá v jednom kraji. Platí výstraha

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy