Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policista zkritizoval své bývalé kolegy. Za opření o policistu sedm dní nemocenské?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražský městský soud ve čtvrtek zprostil obžaloby aktivistku Kateřinu Krejčovou, která byla viněna z napadení policisty na demonstraci. Pražská policie však i nadále za svým policistou stojí. A to je podle bývalého policejního vyšetřovatele a senátora zelených Václava Lásky smutné.

Soudkyně svůj verdikt odůvodnila tak, že policistu Krejčová spíše zezadu „objala", nechtěla mu prý ublížit. Zpochybnila i to, že policistu nějakým způsobem zranila. Vedení pražské policie po vynesení rozsudku podpořilo policistu, který zákrok prováděl. Jakékoli maření práce policistů označilo za nepřípustné.

„Jakékoli jednání, ať verbální nebo fyzické, směřující k maření úkonu policisty coby úřední osoby považuji za absolutně nepřípustné. V tomto ohledu jednoznačně za policisty stojím a budu je podporovat v jejich nelehké práci i nadále." uvedl k celé věci ředitel pražské policie Miloš Trojánek.

„Mě tak strašně mrzí, jak se Policie staví ke zproštění slečny, která skočila na záda policistovi. Jak se za toho policistu bezpodmínečně staví a vyjadřuje mu podporu. Týdeníku Policie, kolegové policisté, opravdu na jednání tohoto policisty nevidíte žádný škraloup?" zajímá senátora a bývalého policistu Lásku.

Zdůrazňuje především jednu věc. „Policista poté, co se o něj opřela žena (prostě tu událost můžete vidět na videu) šel na sedm dní na nemocenskou. Dovolím si zavzpomínat, když jsem na obvodním oddělení sloužil já v devadesátých letech. Přitom jsem hrál pralesní fotbalovou ligu. Po každém víkendu jsem byl pokopanej jak pes. Koňary, modřiny, natažený vazy, podvrknutý kotníky," vzpomíná na sociálních sítích.

Ale hned druhý den se vrátil do služby. „V práci, kterou jsem miloval. Pamatuju si případ, kdy v neděli dopoledne jsem hrál zápas. Při zápase jsem dostal loktem a mimo pořádnýho monoklu mi i prasklo obočí. V poledne mi to doktor sešil šesti stehy a ještě ten den odpoledne jsem byl ve službě. A poctivě jsem si odvedl své. A tak se znovu musím zeptat. Fakt nebude ani malinko sebereflexe? Fakt byl ten odchod na sedmidenní nemocenskou v pořádku?" dodává senátor Láska.

Témata:  Václav Láska Policie ČR

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy